WhatsApp пуска самостоятелно приложение за Windows

Стоян Ненов Последна промяна на 18 август 2022 в 15:45 12002 0

WhatsApp Windows

Снимка WhatsApp

WhatsApp Windows

Приложението WhatsApp получава самостоятелно приложение за Windows. Платформата и досега имаше подобно, но то изискваше постоянна синхронизация през мобилното и активен телефон през цялото време. Това вече няма да е необходимо, съобщава The Verge.

Новото приложение на WhatsApp е налично през Microsoft Store. То се възползва от технологиите на Windows и трябва да работи по-бързо и стабилно спрямо предишните уеб-версии.

Обновена, но позната версия

Приложението предлага обновен дизайн, който е по-изчистен и лесен за употреба. Най-важната промяна е, че не е нужно потребителят да държи телефона си постоянно свързан, за да го използва. Това е част от новата възможност на WhatsApp да се използва на до 4 устройства едновременно.

Същевременно се запазва пълното криптиране на съобщенията „от край до край“. Те също така ще се синхронизират между различните устройства автоматично дори и телефонът да не е активен. Потребителите ще получават съобщенията дори и приложението да не е постоянно отворено на компютъра им.

Има и някои уловки. Например, ако основното ви устройство е iPhone, няма да може да изтривате чатове през свързаните устройства. Също така не могат да се изпращат съобщения с превюта на линковете, както и да се извършват гласови разговори с потребители, които използват „много стари версии“ на WhatsApp, макар и да не е уточнено за колко поколения назад има поддръжка.

Функцията за използване на WhatsApp на до 4 свързани устройства засега е ограничена само за компютри, т.е основната регистрация ще продължи да е на мобилното приложение в смартфона, но потребителят ще може да добави приложението и профила си на до четири компютъра или лаптопа и да го използва свободно.

Очакванията са, че по-натам компанията ще добави поддръжка и за таблети или дори втори телефон. Такива бяха слуховете преди време, когато се появи информацията, че WhatsApp разработва подобна възможност.

Още полезни новости

Според информация на IndiaToday, WhatsApp работи и по други практични новости за услугата си. Една от тях ще е функция за възстановяване на изтрити съобщения. В момента тя се тества ограничено с малка група бета тестъри, като тя осигурява временно връщане на съобщението.

Идеята е да се даде възможност на потребителя да поправи грешката си, ако неволно натисне бутона за изтриване. След това ще се изобразява нов бутон „Undo”, който да възстанови съобщението. Този бутон ще е видим само няколко секунди, след което ще изчезва и изтритото няма да може да бъде върнато.

WhatsApp работи и по още новости. Например функция за скриване на телефонния си номер от непознати потребители. Това също е в бета версия с ограничен брой потребители.

Компанията работи и по самостоятелно приложение за Mac устройства, което да следва философията на новата програма за Windows. В резултат се породиха и слухове, че това ще доведе до спирането на уеб-базираното приложение, което можеше да се използва през браузър. За сега WhatsApp не е коментирала темата, като не е отричала или потвърждавала такова намерение. То няма да е изненада при положение, че ще има специализирани самостоятелни приложения, които са оптимизирани за конкретните платформи и работят по-добре отколкото браузър.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !