WhatsApp най-сетне ще позволи прехвърляне на чатовете между iOS и Android

Offnews Последна промяна на 12 август 2021 в 06:34 695 0

Cross_Platform_Switch_UI__1_

WhatsApp добавя възможността да се прехвърлят чатовете между iOS и Android устройства. Това включва всички гласови бележки, снимки и разговори.

Дълго спекулираната информация беше обявена по време на Galaxy Unpacked вчера. Функцията първоначално ще обхваща трансферите от iOS към новите устройства на Samsung Z Fold 3 и Z Flip 3, а за други модели на компанията ще стане налична в следващите седмици.

В крайна сметка функцията ще обхване всички трансфери между iOS устройства и Android, въпреки че не е съвсем ясно кога точно ще се случи това. Тя трябва да спомогне за справяне с един от най-разочароващите елементи на WhatsApp, а именно, че никога не е било възможно да се прехвърли историята на чата между двете мобилни операционни системи.

Ако решите да ползвате функцията за облачно архивиране на WhatsApp, историите на чата на iOS се съхраняват в iCloud, докато тези на Android са в Google Drive. Това означава, че е възможно само да прехвърлите вашите чатове между телефони, работещи с една и съща операционна система.

Новата функция за прехвърляне се осъществява с помощта на физически Lightning към USB-C кабел. За съжаление, ако в миналото сте сменяли устройства с двете операционни системи и имате две отделни облачни копия, новата опция няма да ги обедини в едно. Вместо това WhatsApp показва, че ако ги използвате, за да мигрирате чатовете си, това ще презапише всички съществуващи архиви.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !