WhatsApp добавя изчезващи “view once” снимки в приложението си

Offnews Последна промяна на 04 август 2021 в 06:23 5868 0

WhatsApp

WhatsApp добавя изчезващи фото съобщения към приложението си. Наречените “view once” снимки са функция, която позволява на потребителите да изпращат снимки и клипове в чата, които могат да се видят само веднъж, преди да изчезнат.

Функцията е подобна на тази за Instagram и Messenger. Когато снимат в приложението WhatsApp, потребителите могат да изберат иконата с таймер, за да настроят снимката да бъде прегледана само веднъж. За разлика от обикновените фото или видео съобщеия, изображенията “view once” няма да се визуализират в чата и не могат да бъдат изтеглени на устройството.

Facebook смята функцията за една от “private moments”, предназначени за изпращане на чувствителна информация като пароли за WiFi например. Както винаги компанията предупреждава потребителите да бъдат внимателни, защото все още насрещната страна би могла да направи скрийншот на изображението.

За разлика от Snapchat, WhatsApp няма да ви уведоми, когато е направена екранна снимка на “view once” изображенията. Компанията също така посочва, че тези съобщения ще бъдат видими в WhatsApp.

Според Facebook новата функция дава на потребителите “още по-голям контрол върху поверителността”. Компанията говори същто така и за въвеждането на криптиране от край до край в услугите си за съобщения, което планира да направи оперативно съвместимо в бъдеще. WhatsApp активира криптирането от край до край по подразбиране още през 2016 година, но за Messenger и Instagram основната мярка за поверителност все още може да отнеме години.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !