Все повече кибер престъпници използват Telegram

Offnews Последна промяна на 17 септември 2021 в 11:10 1625 0

Telegram

Кибер престъпниците използват Telegram от години заради криптирането, както и лесния достъп до услугата за комуникация. Данни на скорошно разследване на The Financial Times и Cyberint, сочат над 100% ръст в използването на Telegram от престъпници.

Този ръст се дължи и на преминаването на много потребители от WhatsApp след промените в условията, които въведе услугата на Facebook. WhatsApp поиска от потребителите си да приемат новите ѝ условия за споделяне на данни с компанията майка.

В Telegram вече има все по-голяма мрежа от хакери, които споделят и продават информация в канали с десетки хиляди абонати. Някои от споделените бази данни включват между 300 000 и 600 000 мейли и пароли, включително за гейминг и мейл услуги.

Престъпниците продават и финансова информация, която съдържа номера на кредитни карти, копия от паспорти и инструменти за хакване. Според учени в сферата на сигурността, Telegram е по-удобен от Dark Web и е по-малко вероятно да се наблюдава от властите.

След като получава данни от разследването, Telegram са премахнали канала където се продават масиви с данни. В изявление от компанията посочват, че имат политика за премахване на персонални данни споделени без потребителско съгласие.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !