В Windows 11 има нова маркировка за неподдържан хардуер

Offnews Последна промяна на 21 март 2022 в 15:49 885 0

Microsoft напредва с плановете си да предупреждава потребителите с Windows 11, които са инсталирали операционната система на хардуер, който не я поддържа. С последното обновление се появява воден знак за това, че системата не се поддържа.

Освен това има и предупреждение в секцията с настройките. Microsoft тества промените от миналия месец, но те вече са в Release Preview, а до няколко дни ще достигнат и до всички потребители на Windows 11.

https://twitter.com/XenoPanther/status/1503809634053799936

Интересното е, че Microsoft не споделя тази добавка в списъка с промени. И така, ако Windows 11 работи на неподдържан хардуер, ще се показва надпис гласящ: “System requirements not met. Go to settings to learn more.”

Има възможност за прескачане на ограниченията за минималните хардуерни изисквания и свободно инсталиране на Windows 11. Противоречивите изисквания са за поне Intel 8-о поколение Gen Coffee Lake или Zen+ и Zen 2 процесори.

В миналото Microsoft използваше подобен тип предупреждения за неактивирани версии на Windows. Освен това се ограничават функционалности като тъмен режим, опции за персонализиране и т.н. докато системата не бъде активирана.

Microsoft обаче изглежда няма да приложи подобни ограничения в този случай. Има вероятност дори предупреждението да може да бъде премахнато с промени в регистрите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !