В САЩ излезе ръководство за залавяне на руски хакери

Offnews Последна промяна на 13 януари 2022 в 16:53 528 0

0572562001563795975_1598158_920x708

Специалните служби на САЩ са разработили специално ръководство, в което са описани най-различни начини за противопоставяне на хакерските групировки от Русия. За подаването на информация, която ще даде възможност за залавянето и осъждането на поне един от тези митични хакери е предвидена награда от няколко милиона щ. долара.

Документът е съставен от три американски организации - CISA (Агенцията по кибербезопасност и информационна безопасност на инфраструктурата), FBI (Федералното бюро по разследванията) и NSA (Агенцията за Национална сигурност). Ръководството с име Cybersecurity Advisory включва 12 страници, на които са изброени различните хитрости и уловки, най-често използвани от руските хакери за получаване на достъп до секретна информация. Особено внимание е обърнато на социалното инженерство, при които жертвите със своите собствени действия подпомагат хакването на своите компютри и бази данни.

В документа са показани и алгоритмите, които помагат при разкриването на хакерски атаки от подобен род, има няколко инструкции за компетентно реагиране но подобни инциденти, има инструкции за защита от хакерските атаки и за смекчаване на тяхното въздействие. Специалните служби съветват различните организации преди всичко да имат щат от специалисти по кибер-безопасност и да разработят план за бърза реакция срещу хакерските атаки. Описват се методи за бързо изключване на компютри с важни данни, които в никакъв случай не бива да бъдат компрометирани. Препоръчва се и следенето на основните трендове на информационната безопасност.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !