В ОС Windows 11 се появи алтернативен начин за въвеждане на текст

Offnews Последна промяна на 21 януари 2022 в 17:05 506 0

windows_11_basic_hero_dark

В най-новата тестова компилация на Windows 11 се появи нова полезна функция. С нейна помощ потребителите ще могат да въвеждат текст с гласа си, при това с много висока точност и без досадната автоматична корекция - операционната система ще разпознава не само думите, но и отделните елементи на виртуалната клавиатура.

Новата функционалност се базира на усъвършенствана технологията за преобразуване на реч в текст, като в същото време може не само да работи в режим на диктовка, но и дава възможност за бързото въвеждане на отделните знаци. За да направи това, потребителят просто трябва да назове желания клавиш, за да получи конкретна буква, препинателен знак или емотикон. Това е особено полезно, когато се използва гласов метод за въвеждане на URL адреси, пароли и други сложни комбинации от знаци и символи.

Подобреното гласово въвеждане се появи във версията Windows 11 Insider (build 22538), която в момента е достъпна само за членовете на тестовата програма Windows Insider и още е в канала Dev. Засега няма информация кога точно новият метод ще се появи в потребителските версии на операционната система Windows 11.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !