В мобилния браузър Chrome започнаха да се появяват елементи от дизайна на Android 12

Offnews Последна промяна на 27 май 2021 в 15:41 5361 0

OldvsNew

В мобилния браузър Google Chrome започнаха да се появяват някои особености от новия дизайн на интерфейса Material You, който бе анонсиран заедно с ОС Android 12 по време на събитието Google I/O 2021. В актуалните към днешен ден версии на уеб браузъра на Google (Chrome 90 и 91) вече може да се пробва частичния редизайн, който засега е засегнал само изкачащото меню на настройките и разтеглената анимация при прелистване надолу и нагоре.

Основната промяна се стои в закръглените ъгли на менюто "⋮". За включването на този стил е необходимо да бъде активиран флага #theme-refactor-android в страницата за експериментални функции chrome://flags. Интернет изданието Android Police допълва, че след активирането на този флаг е необходимо два пъти да се рестартира браузъра, за да може това обновяване да влезе в сила.

Да напомним, че една от най-характерните черти на новия дизайн Material You е възможността на потребителите да правят голям брой настройки. Ненапразно Google нарича Android 12 „най-значителна промяна в дизайна за последните няколко години“. В бъдеще интернет гигантът ще продължи да обновява своите продукти и в крайна сметка те всички ще получат дизайна Material You. Също така в новата версия на операционната система ще се използват ярки и големи елементи, както и пастелни цветове.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !