В Китай започна да расте популярността на месинджърите Signal и Telegram

Offnews Последна промяна на 18 януари 2021 в 15:34 8072 0

Daily Life In Shanghai After China Declared Epidemic Contained

На фона на въвеждането на нова политика за конфиденциалност на WhatsApp, в Китай започна да се проявява ясно изразен ръст на броя потребители на месинджърите Signal и Telegram, въпреки че там отдавна доминира WeChat, а местното правителство твърдо контролира онлайн общуването.

Да си припомним, че WhatsApp обнови условията за използване на месинджъра, в рамките на които ще се осъществява обмена на потребителски данни със сървърите на Facebook. След като новата политика бе обявена, потребителите започнаха масово да мигрират на алтернативни платформи. За периода от 10 до 13 януари тази година към Telegram се присъединиха 25 милиона нови потребители, a Signal се издигна на самия връх в рейтинга на електронните магазини App Store и Google Play  в десетки страни. Да напомним, че миграцията на потребителите от WhatsApp към други платформи се ускори, след като Илън Мъск сподели, че възнамерява да използва Signal.

Ръстът на миграцията към Signal и Telegram не е толкова голям в сравнение с западните страни, където WhatsApp бе основният месинджър. Но въпреки това, тази ситуация още веднъж напомня на хората, че съществуват  алтернативи и на WeChat.

Според данните на аналитичната компания Sensor Tower, китайският App Store е фиксирал 2,7 милиона инсталации на  Telegram, а Signal има 458 хиляди. Това е доста учудващо, понеже в Поднебесната се използват различни местни аналози за замяна на американските онлайн услуги.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !