TikTok тества софтуер за стрийминг на PC игри

Offnews Последна промяна на 16 декември 2021 в 14:48 2609 0

tiktok live studio

TikTok тества нов десктоп стрийминг софтуер наречен TikTok Live Studio. С него потребителите ще могат да излъчват на живо кадри от игри и други приложения, съобщава TechCrunch.

Към момента софтуерът е в процес на тестове с малък кръг потребители в някои страни, споделят от TikTok. Пускането на този тип продукт може да доведе до интересна промяна по отношение на стратегията на компанията за стрийминг на живо.

Вместо фокусът да е върху директен стрийминг от мобилни устройства, TikTok Live залага фокус върху по-широк кръг на гейм стрийминг. Тук основните конкуренти към момента са Twitch, YouTube Gaming и Facebook Gaming.

https://twitter.com/zachbussey/status/1471168141749329927

Според Зак Бюзи, който сподели екранни снимки на TikTok Live Studio в Twitter, софтуерът все още е в начален процес на разработка. С него ще може да се стриймва в пейзажна и портретна ориентация.

Той ще може да извлича кадри от игри, индивидуални програми, мобилни устройства и фотоапарати. Към момента е възможно излъчване на живо от настолни устройства към TikTok чрез външен софтуер.

Засега няма яснота кога тестовете на Live Studio ще се разширят към повече потребители. след това ще мине още време докато софтуерът бъде финализиран и общодостъпен.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !