Телерик Академия обяви прием за пролетната си програма Telerik Academy Alpha с JavaScript

Offnews Последна промяна на 02 декември 2020 в 22:17 5061 0

programming

Образователната организация Телерик Академия обяви прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript. Кандидатстването е отворено до 22 февруари 2021 година. Обучението е подходящо за кандидат-студенти, студенти и професионалисти от различни сфери, които искат да се развиват в областта на програмирането с един от най-популярните и търсени езици в света - JavaScript.

„Адаптивността и развитието на умения, застраховани за бъдещето, сега са по-важни от всякога, а Telerik Academy Alpha остава най-прекият път за ИТ кариерна реализация. Ние сме 100% готови за 2021 година и независимо дали ситуацията позволява да се върнем към присъствена форма или не, курсистите ни ще продължат да получават същото практическо обучение от най-висок клас. Това, което предоставяме, е коренно различно от традиционния онлайн модел, който може би хората познават. Пренесохме онлайн всички елементи, които правят програмите ни успешни вече толкова години - персонализираното обучение, постоянната подкрепа от страна на трейнърите, работата в екипи, практиката и близкия контакт с бизнеса. След шест месеца курсистите са готови за своя кариерен старт, дори той да се случи в изцяло онлайн среда“ - коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатен курс за начинаещи и ранен изпит за опитните

За кандидатите, които правят първи крачки в програмирането, от Телерик Академия организират безплатен подготвителен курс. В рамките на шест поредни съботи в периода 9 януари - 13 февруари, опитни специалисти ще въведат кандидатите в света на JavaScript чрез лекции и практически задачи, за да получат необходимата подготовка за входящия изпит на 23 февруари.

Желаещите да се включат в безплатния подготвителен курс, трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с JavaScript не по-късно от 4 януари 2021 г. през страницата на програмата. Участниците в него ще бъдат избрани на база подадените кандидатури и мотивацията им за развитие в ИТ сектора.

Кандидатите, които вече имат познания в програмирането, могат да гарантират отрано мястото си в програмата чрез предварителния (early bird) изпит на 5 януари, като също трябва да завършат кандидатурата си до 4 януари. За тях са предвидени онлайн материали за самоподготовка, включително примерни изпитни задачи.

Интензивно практическо обучение

Telerik Academy Alpha с JavaScript е с продължителност шест месеца и изцяло практически фокус, който включва работа по реални проекти и развитие на търсените от бизнеса технологични и личностни умения.

Програмата се провежда в група от 40-45 човека, което позволява персонализирано обучение и внимание към нуждите на всеки курсист, включително допълнителни консултации и изготвяне на индивидуални планове за развитие. Участниците в програмата работят индивидуално и в екипи между пет - шест човека по реални проекти, които стават част от портфолиото им, а в края на обучението разработват цялостно уеб приложение от нулата. Курсистите ще трябва да приложат всичко научено до този момент, за да реализират финалния проект.

Освен най-актуалните и модерни технологични тенденции и инструменти, участниците в програмата развиват и личностните си умения, сред които работа в екип, приоритизиране, даване и получаване на обратна връзка, ефективно учене, подготовка на портфолио и CV. Трейнърите на Телерик Академия остават до курсистите до 12 месеца след края на програмата, за да са от помощ с ценни съвети и насоки в процеса на търсене на работа и през първите им работни месеци в ИТ сектора.

Най-популярният език за програмиране

Според последния доклад на най-влиятелната общност за програмисти - Stack Overflow, JavaScript е най-търсеният и популярен език за програмиране в света.

„JavaScript е постоянно еволюиращ, силно популярен и често изменящ се през последните години програмен език. Когато човек учи JavaScript, той не просто учи език за програмиране, а възпитава у себе си любов към промяната и любопитство към технологията. JavaScript е тук, за да остане и да привлича хиляди талантливи програмисти всеки ден с богата екосистема, огромна общност и безгранични възможности“ - посочва Надя Атанасова, мениджър „Технологични обучения” в Телерик Академия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !