Telegram вече позволява планиране на гласови чатове

Offnews Последна промяна на 27 април 2021 в 16:59 6913 0

telegram-voice-chat-scheduling-800x501

Приложението Telegram получи актуализация за iOS и Android, която добавя много нови функции. Най-забележителната от тях може би е възможността за планиране на гласови чатове в канали.

За тази опция се заговори още от една от бета версиите на Telegram, пусната по-рано този месец. Тя позволява планиране на групови взаимодействия на живо. В горната част на съответния канал се появява таймер за обратно отброяване, видим от всички членове. За да планирате, трябва да докоснете иконата на менюто в горния десен ъгъл, да изберете стартиране на гласов чат и след това възможността за планиране в долната част.

В допълнение на тази опция, Telegram разширява и обхвата на системата за разплащания в приложението. Добавя се поддръжка на 8 популярни доставчици на платежни услуги, сред които Stripe, Yandex, Payme и др.

Актуализираната версия на приложението дава възможност и за директно пощипване и увеличаване на изображения в чатовете. Така вече няма да е нужно да ги отваряте предварително на цял екран.

Докато гледате видео, натискането и задържането отляво или отдясно пък ще превъртят клипа с 15 секунди в съответната посока. Android версията позволява на потребителите и да докосват два пъти екрана от двете страни, за да прекочат напред или назад с 10 секунди.

Telegram отбелязва, че вече не трябва да се разчита на Play Store за последната версия на приложението, а тя може да се свали от страницата на компанията. Това ще ускори ъпдейта от няколко дни до няколко седмици, тъй като версиите не трябва да чакат преглед и одобрение от магазина.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !