Sony ще вгради чат услугата на Discord в PlayStation

Offnews Последна промяна на 04 май 2021 в 08:54 6117 0

discord

Потребителите с PlayStation скоро може да имат още една опция да общуват помежду си. Наскоро Sony обяви, че си партнира с Discord като ще вгради услугата за комуникация в PlayStation Network.

Очаква се това да се случи в началото на следващата година. Главният изпълнителен директор и Президент на компанията, Джим Раян сподели, че целта е от следващата година да се постигне по-близко изживяване между мобилната и конзолна платформи.

Все още няма информация за това как ще бъде интегрирана чат услугата. Доста вероятно е да видим някакъв тип интерфейс, който ще позволи взаимодействието през Discord в PSN. Възможно е да има опции за гласови и текстови съобщения.

Не знаем обаче дали ще бъдат запазени пълните функционалности на Discord. Междувременно Sony Interactive Entertainment обяви и инвестиция в платформата за комуникация.

Discord стана популярна сред геймърите и има 140 милиона потребители. Интересно е да отбележим, че по-рано през годината се появи информация, че Microsoft преговаря за придобиването на платформата.

Сделката, която се очакваше да е на стойност поне 10 милиарда долара обаче не се осъществи. Нещо повече – чат услугата, която влезе в контакт и с други компании, изглежда е приключила всички преговори за придобиване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !