Собственикът на Tinder може да използва различна платежна система отвъд Play Store

Offnews Последна промяна на 23 май 2022 в 12:58 1883 0

tinder-home-page-5409106_1280

Google и Match Group подписаха временно споразумение, което позволява плащанията в Tinder и Hinge да стават с външна разплащателна система. Детайлите на споразумението бяха споделени в блог публикация от Google.

Приложенията на Match Group, Hinge и Tinder, ще продължат да се предлага в Play Store въпреки нарушенията на условията на Google. Match Group подаде оплакване, в което Google легално е монополизирала пазара за разпространение на приложения.

Това е така, тъй като системата за вътрешни в приложенията разплащания има изискване за 30% дял от приходите да отиват за Google. Временното споразумение ще е в сила до старта на делото между Match Group и Google, което е в началото на 2023 г.

Преди този случай, Google и разработчика на Tinder са поели определени ангажименти. Вместо да плаща традиционната комисионна на Google, Match Group е разкрила ескро сметка с 40 милиона долара, която няма да е достъпна преди постигането на финално споразумение.

От компанията ще споделят с Google и месечна информация за покупките в приложенията от 1 юни до предстоящото дело. Твърденията на Match Group са подобни на тези на Epic Games. Разработчикът на Fortnite е вплетен в дългогодишен спор с Apple и Google заради практиките им за покупки в приложенията.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !