Следващата версия на Windows 11 ще предлага по-добра информационна безопасност

Offnews Последна промяна на 06 април 2022 в 15:04 442 0

Microsoft

По време на своята голяма презентация Windows Powers the Future of Hybrid Work софтуерният гигант показа подобрения интерфейс на Windows 11 и обяви намеренията си за повишаване информационната безопасност на операционната система благодарение на хардуерни подобрения, облачни технологии и изкуствен интелект.

Microsoft Pluton

Microsoft Pluton е технология за осигуряване на информационна безопасност, която за пръв път бе използвана в Xbox One. Тя използва подхода Zero Trust и разполага с няколко функции за безопасност в ОС Windows 11, включително TPM 2.0, защита на фърмуера и личните идентификационни данни, Direct Memory Access и Memory Integrity Protection.

Основното преимущество на Pluton е, че тя е интегрирана както в операционната система, така и в централния процесор, за които могат да излизат обновявания за максимална защита на безопасността.

Интересно е, че DELL и Lenovo, както и някои други компании се оказаха от тази технология в полза на Intel vPro, която е несъвместима с Microsoft Pluton.

Защита на драйверите

В следващата версия на Windows 11 по подразбиране ще бъде включена функцията Hypervisor-Protected Code Integrity (HVCI), която не дава възможност на хакерите да използват рансъмуери от рода на WannaCry. От друга страна функционалността Microsoft Vulnerable and Malicious Driver Reporting Center автоматично ще блокира драйверите, уязвимостите в които активно се използват от хакерите.

Очакванията са, че тази система за блокиране на драйверите по подразбиране ще бъде включена в ОС Windows 11 SE и в компютърните устройства с поддръжката на HVCI.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !