Сирма е сред основателите на „Зеления Център“

Offnews Последна промяна на 02 април 2021 в 16:29 5734 0

facebook_header_820x360

 

Инициативата ESG вече има свой център в България. Учредителите подписаха и „Харта за устойчиво икономическо развитие на България“

 

Сред морето от притеснителни новини, свързани с глобалната пандемия, в София се случва нещо изключително положително. Сирма Груп Холдинг, представлявана от своя Изпълнителен директор Цветан Алексиев е сред учредителите на сдружението за устойчиви финанси и енергетика Green Finance and Energy Center („Зеления център“). Центърът е регистриран на 31.03.2021, по инициатива на Българската фондова борса и Българската независима енергийна борса с подкрепата на КФН, ресорните министерства, академичната общност и бизнеса.

 

„Зеленият център“ си поставя амбициозните задачи да разработва политики, да популяризира ESG практики, да взаимодейства със световните мрежи, да разработи национален индекс и да води обществения дебат по темите за устойчиви финанси и енергетика.

 

„Финансовата и енергийна устойчивост не са мода, а необходимост. Светът ще стане едно по-добро място, когато всеки има активна позиция и принос за превръщането на добрите пожелания в практика. Със „Зеления център“ искаме да помогнем на всяка подобна инициатива“ - сподели Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД.

 

Учредителите и гостите на събитието дадоха символичен старт на дейността на Зеления център чрез дигитално подписване на „Харта за устойчиво икономическо развитие на България“.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !