Siri губи цял куп функции и сега е още по-безполезен

Offnews Последна промяна на 01 октомври 2021 в 06:54 634 0

Siri

Siri и без това се смята за най-малко полезния сред интелигентните асистенти, а сега изгуби цял куп от своите функции. Apple премахна голяма част от тях и особено такива, на които разчитаха потребителите с увредено зрение.

Siri вече не може да възпроизвежда вашите гласови съобщения, да проверява историята на обажданията ви, да изпраща имейли и др. “За съжаление не мога да помогна с това” е отговорът, който получават потребителите на iPhone, които се опитват да използват функциите, налични преди ъпдейта до iOS 15 преди почти две седмици.

Отзиви за това не липсват във форума AppleVis за потребители с увредено зрение, а критиките към компанията не закъсняват. В някои случаи, например когато бъде помолен да провери историята на обажданнията, Siri отговаря, че не може да помогне с това, но може да отвори приложението на телефона. Това обаче не е особено полезно за тези, които трудно виждат самото приложение.

Какво се случва с гласовия асистент на Apple? Siri все още може да възпроизвежда най-новата гласова поща или тази от конкретно лице, ако вашият оператор поддържа визуална гласова поща за iPhone. Не е ясно обаче дали тези промени са умишлени, или са резултат от някаква грешка или проблем, който е възникнал след ъпдейта до iOS 15.

Един от потребителите във форума AppleVis посочва, че компанията е наясно с проблема, което може да сочи, че промените са планирани. Все още няма официално изявление от страна на гиганта, което да внесе повече яснота.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !