Shazam скоро ще разпознава музика и през настолни компютри

Offnews Последна промяна на 15 декември 2020 в 15:32 4842 0

Shazam 2

Ако се чудите кое е това парче, което върви по радиото, скоро ще имате още една възможност да разберете. Популярното приложение за разпознаване на музика Shazam скоро ще се сдобие и с уеб базирана версия, достъпна през настолен компютър, което ще разшири значително възможностите на меломаните.

За сега тази опция е в своята бета версия и все още работи само за браузърите Chrome, Firefox и Safari, при това само за операционните системи macOS на Apple и Chrome OS. Припомняме, че именно Apple придоби Shazam преди две години. Все пак се очаква скоро новата възможност да се появи и за персонални компютри с Windows.

Междувременно Apple представи и нова версия на музикалното приложение за своята мобилна операционна система iOS. Тя е с номер 14.2 и вече е достъпна за сваляне през устройствата с тази платформа. Пускането на обновлението само за тази операционна система има за цел да направи екосистемата на Apple още по-привлекателна, добавяйки повече стойност за нейните потребители.

Новият дизайн поставя още по-голям фокус върху откриването на музикални произведения, както и лесна интеграция с My Music. Чартовете на Shazam са достъпни през търсачката. Има и нови опции за съобщения за пропуснати възможности за разпознаване на песни.

Сред новите опции е и възможност при свързване на Shazam с Apple Music да се синхронизират направените в миналото търсения на парчета. Разширени са и опциите за интеграция с приложението Spotify. Припомняме, че миналия месец с пускането на iOS 14.2 Apple добави и функция за идентифициране на песни през Shazam Control Center.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !