Създателят на Cydia съди Apple

Offnews Последна промяна на 15 декември 2020 в 14:15 4898 0

Cydia

Създателят на Cydia, първият неофициален магазин за приложения за джейлбрейкнати устройства с iOS, заведе дело срещу Apple.

Според The Washington Post той твърди, че компанията от Купертино е използвала влиянието си, за да установи пълен монопол върху App Store. Джей Фрийман, известен също като Saurik, посочва още, че ако не беше този монопол на гиганта върху разпространението на приложения за iOS, сега потребителите щяха да имат други алтернативи за инсталирането им, освен App Store.

Искът е заведен във Федералния съд в Северна Калифорния, а Куин Емануел Уркуарт и Съливан ще представляват Cydia. Трябва да отбележим, че всъщност това е същата адвокатска кантора, която представлява и Samsung в патентната война с Apple.

Cydia, магазинът, който изисква джейлбрейк на устройствата, за да могат да се инсталират приложения от трети страни все още съществува и функционира, но с развитието на iOS е далеч по-малко популярен от преди.

От своя страна говорителят на Apple, Фред Сайнц обяви, че това не е монопол, а контрол над начина на разпространине на приложенията, в името на сигурността на потребителите. Делото е само част от поредица такива в целия свят, повечето от които са насочени именно към App Store.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !