Samsung потвърди, че пуска Galaxy AI и за по-стари устройства

Стоян Ненов Последна промяна на 25 февруари 2024 в 18:23 445 0

Galaxy AI

Снимка Samsung

Galaxy AI

Samsung обяви, че ще започне постепенно да прави пакета Galaxy AI достъпен за по-старите си устройства. Процесът започва в края на март т.г., като постепенно ще обхване доста от смартфоните и таблетите на компанията, чийто хардуер позволява пълноценна работа на Galaxy AI.

„Нашата цел с Galaxy AI е не просто да дадем началото на нова ера мобилен AI, но и да предоставим повече възможности на потребители и да направим AI по-достъпен. Това е само началото за Galaxy AI, като планираме да предоставим изживяванията за над 100 млн. потребители на Galaxy в рамките на 2024 г. и ще продължим да развиваме нови начини за оползотворяване на неограничените възможности на мобилния AI“, казва президентът на Samsung Electronics ТМ Рох.

С това той потвърждава по-ранни информации, че Samsung действително планира да предостави Galaxy AI и за по-старите си устройства. Процесът ще бъде на етапи, като компанията постепенно ще обявява кои ще са следващите модели, които ще получат достъп до платформата.

Първи ще са сериите Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 и Tab S9. Те ще получат пълния набор възможности на Galaxy AI в края на март т.г., когато за тях ще е готов ъпдейтът One UI 6.1. За сега няма информация кога Samsung ще обяви, кои ще са устройствата в следващата вълна от разгръщането на Galaxy AI.

Потребителите на по-старите устройства ще могат да използват функциите на Galaxy AI както и тези на S24. Това включва преводът на чужди езици в реално време за телефонни разговори и при срещи очи в очи, както и резюметата на документи, интернет страници и т.н. Chat Assist ще помага на потребителите да превеждат чат съобщения, както и да преработват собствените си отговори и да получават идеи как да се изразят по-добре.

Налични ще са и възможностите за транскрипция и превод на гласови записи и извеждането на резюмета за тях. Galaxy AI комбинира обработка на AI данни в клауд, но и локално на устройството. Преводите на гласовите разговори например се извършват в защитена среда в телефона и не се споделят с никого, казва компанията.

Galaxy AI включва и възможностите за редакция на изображения през Photo Assist и Generative Edit. С тяхна помощ може да се премахват или местят обекти в снимките, да създават клипове със „суперзабавен“ каданс и др.

Макар да не е част от Galaxy AI, потребителите на по-старите устройства ще получат и функцията Circle to Search with Google. Тя позволява търсене чрез Google на всякаква информация, обекти и съдържание, които са изобразени на дисплея на устройството, без значение от приложението.

Възможностите на Galaxy AI ще са безплатни поне до края на 2025 г. През това време е възможно Samsung да представи и нови възможности, включително такива, които са разработени от партньори и те може да са платени. Компанията не е коментирала в тази посока, като за момента е съсредоточена главно върху успешното разгръщане на Galaxy AI за максимум потребители.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !