Представиха дисков образ на Windows 10X, който може да се инсталира на Surface Pro 7

Offnews Последна промяна на 26 януари 2021 в 11:37 6610 0

Windows 10X install image for Surface Pro 7 released.webp

В началото на тази година популярният Windows хакер с никнейм ADeltaXForce, успя да инсталира ОС Windows 10X на Microsoft Surface Pro 7 и осигури пълноценното функциониране на новата операционна система на Microsoft. Това бе голямо достижение, понеже ОС Windows 10X е предназначена за работа върху по-специален хардуер. А сега хакерът представи готов инсталационен дисков образ за всички, които искат да инсталират Windows 10X в качеството на пълноценна операционна система и да не се ограничават само с нейната работа във виртуална машина.

ADeltaXForce публикува подробна инструкция за инсталирането на новата операционна система. Изданието MSPoweruser е на мнение, че от тази инструкция си личи, че е напълно възможно Windows 10X да може да се инсталира и на други компютърни системи. Интересно е, че Windows 10X засега официално не е представяна от Microsoft и към днешен ден могат да се изтеглят само предварителните версии на тази операционна система, като по този начин отговорността изцяло пада върху потребителя.

Хакерът ADeltaXForce уточнява, че инсталирането на Windows 10X по неговия метод изцяло изтрива информацията върху системния хард или флаш диск и е добре предварително да бъде направено копие на по-важните данни. А за всички, които искат да видят работата на Windows 10X, хакерът публикува подробен видеоклип.

https://youtu.be/Fa7hyFxH1EU

Да напомним, че Windows 10X е перспективната операционна система на Microsoft, която трябва да стане директен конкурент на Chrome OS на Google.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !