Потребителите на iPhone може да получат AI генерирани емотикони

Стефан Николов Последна промяна на 28 май 2024 в 19:03 652 0

ai emojis

Снимка Domingo Alvarez E/Unsplash

Потребителите на iPhone може да получат AI генерирани емотикони

iOS 18 може да внесе малко повече забавление в работата с iPhone. Марк Гурман от Bloomberg пише, че емотиконите, генерирани от изкуствен интелект, ще бъдат сред новите функции, които Apple ще покаже на WWDC следващия месец. Сякаш сегашната библиотека с емотикони не е достатъчно претрупана. Гурман пише, че компанията „разработва софтуер, който може да създава персонализирани емотикони в реално време въз основа на това, което потребителите пишат". Аз например нямам търпение да видя проклетите творения, които със сигурност ще се появят в телефоните на Apple" - казва той.

Съобщава се, че Apple ще направи така, че потребителите на iPhone да имат повече възможности за персонализиране на приложенията в началния екран, като например възможността да променят цвета на иконите на приложенията и да подреждат нещата по-свободно, вместо да бъдат заключени в подобно на решетка от мрежа оформление. Това би било доста голяма промяна за Apple, но със сигурност е добре дошло за всички потребители, които нямат търпение да проявят повече креативност в дизайна на началния си екран. Разбира се, това все още са слухове, така че не може да се приеме, че всичко това е окончателно потвърдено.

В навечерието на годишната конференция на разработчиците, която започва на 10 юни, се говори много за плановете на Apple за изкуствен интелект, но вместо да дебютира с нещо твърде крещящо на този етап, Гурман предполага, че Apple ще се придържа към по-практическите приложения на AI технологията. Очаква се Apple да обяви партньорство с OpenAI и според Гурман това може да даде тласък на изкуствения интелект в области като търсенето в Safari, в Siri, ретуширането на снимки и транскрипцията на гласови бележки. Компанията може също така да въведе интелигентни резюмета за нотификациите, уеб страниците и т.н.

Според изданието Engadget една от най-забележителните функции наистина ще бъде използването на генеративен изкуствен интелект за създаването на емотикони. Компанията разработва софтуер, който ще може да създава персонализирани емотикони в реално време въз основа на това, което потребителите пишат. Това означава, че ще получите изцяло нови емотикони за всеки случай, извън каталога от възможности, които Apple предлага в момента на iPhone и другите устройства.

Ако това наистина е така, дори няма да е необходимо да отваряте специален генератор на емотикони, за да направите перфектния отговор; просто напишете това, което искате да кажете, и изкуственият интелект ще направи това, което е най-подходящо според него.
И наистина, понякога емотиконите трудно предават това, което наистина чувствате. Някои услуги ви позволяват да комбинирате или да създавате свои собствени емотикони, но Apple явно планира да направи процеса още по-лесен.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !