Потребителите на Android устройства вече няма да могат да купуват или наемат съдържание в приложението Apple TV

Offnews Последна промяна на 22 март 2022 в 06:58 708 0

appletvandroidtv

Изглежда Apple не се чувства комфортно да плаща комисионни на други компании за използването на услугите си за покупки в приложението Apple TV. Затова и компанията явно е намерила начин да спре потребителите на Android устройства да купуват или наемат каквото и да е съдържание в него.

Потвърдено е, че с новата актуализация на Apple TV ще бъде премахната опцията за извличане или закупуване на съдържание на устройства с Androd TV или Google TV. Този ъпдейт заменя и опцията за покупка с бутона How to Watch.

Приложението Apple TV пристигна на Google TV в началото на миналата година и на Android TV през лятото на 2021, заедно с достъп до Apple TV+ и възможност за наемане и закупуване на филми от iTunes директно на устройството. Сега обаче опцията ще бъде пермахната, а информацията гласи, че “Можете да купувате, наемате или да се абонирате в приложението Apple TV на iPhone, iPad и други устройства за стрийминг”.

Информация за тази пормяна започна да се появява в Reddit и други сайтове още миналата седмица, а FlatpanelsHD потвърди, че опцията е премахната за други устройства, включително Nvidia Shield и Chromecast. Решението на Apple може да се дължи на желанието й да избегне плащането на 30% комисионни от продажбите на Google.

Този ход е малко странен, имайки предвид съдебните дела, пред които компанията е изправена заради антикункурентни практики и това как самата тя защитава своите комисионни от App Store срещу други разработчици. Факт е обаче, че ако искате да продължите да използвате функцията за закупуване и наемане на медия, ще се наложи да изключите автоматичните ъпдейти на приложението Apple TV.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !