Последната бета версия на iOS ви уведомява дали AirTag тайно ви следи

Offnews Последна промяна на 11 ноември 2021 в 07:40 220 0

Apple-AirTag

Apple не беше първата компания, която пусна на пазара Bluetooth тракер, но нейният продукт е сред най-търсените. Всъщност от Apple Watch до AirPods, Apple доминира почти във всеки сегмент, в който е навлязла.

Точно за това групите за поверителност бяха толкова загрижени, че собствениците на AirTag намират лоши начини да използват тракера, когато той стартира по-рано тази година. Притесненията бяха, че Apple не прави достатъчно, за да защити потребителите от преследване с AirTag.

В новата бета версия iOS 15.2 компанията е обърнала внимание точно на тези притеснения. Потребителите вече могат да сканират за близки елементи, които биха могли да ги проследяват.

Apple пусна iOS 15.2 beta 2 за разработчици във вторник, а общественат – в сряда. Малко след като актуализацията се появи, MacRumors разказа подробно за забележителна промяна в приложението Find My.

В тази бета версия Apple добавя уникална функция, която позволява на потребителите да откриват AirTags, които могат да ги следят в района. Тя се намира в частта “Items” на Find My и се нарича “Items That Can Track Me”.

Ако досокнете този бутон, вашият iPhone ще започне да търси неизвестни тракери. Ако устройството, което принадлежи на някой друг, е наблизо, приложението ще ви уведоми за неговото присъствие.

Нещо повече - то ще предостави инструкции как да деактивирате устройството, така че да не може да ви следи вече. Така, ако подозирате, че някой може да ви следи без разрешение, ще можете да потвърдите или разсеете тези подозрения.

Заедно с тази уникална опция, iOS 15.2 ще донесе и Legacy Contact, която беше обявена по време на WWDC 2021. Тя ще позволи на доверените ви контакти да имат достъп до вашия акаунт в случай на смърт. Apple ще дебютира и функцията за безопасност на деца, която ще замъглява сексуално ориентирани изображения, изпратени до децата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !