Появиха се първите отзиви за работата на Android приложенията в ОС Windows 11

Offnews Последна промяна на 21 октомври 2021 в 17:49 637 0

ао

На 20 октомври в новата бета версия на Windows 11 се появи възможността за стартирането и използването на Android приложенията. Потребителите веднага започнаха да тестват новата функция и да споделят особеностите на нейната работа. Един от тях е редакторът на авторитетното издание The Verge Том Уорън, който тества няколко игри и програми както чрез стандартния начин през Microsoft Store, където сега са качени само от 50 предложения, така и чрез ръчното инсталиране на APK файлове. Той е направил тестовете с помощта на две устройства - таблета с ARM процесор  Surface Pro X и чрез геймърски компютър, базиран на процесора Core i9-11900K.

За учудване на Том, оказа се, Android приложенията работят много добре и на двата компютъра. Той ги стартирал както отделно, така едновременно заедно с Word, Chrome и другите типични Windows приложения. От гледна точка на потребителя и игрите и програмите за Android се възприемат от операционната система като нативни приложения: те се показват при търсене, могат да се поставят в стартовото меню и в таскбара. Тяхната интеграция е съвсем цялостна.

https://youtu.be/G3vwCVTs6FE

Към днешен ден подсистемата Windows Subsystem for Android работи в тестов режим и това дава отражение на производителността. При едновременното стартиране на четири Android приложения натоварването на процесора Core i9-11900K достига 100% и системата започва да лагва. Но след няколко секунди натоварването намалява до нормално ниво.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !