Първото мобилно приложение, което поддържа ray-tracing идва от OPPO под формата на 3D тапети

Offnews Последна промяна на 23 март 2022 в 07:01 639 0

oppo-ray-tracing-wallpaper-featured

Появи се първото мобилно приложение, което поддържа ray-tracing. То е дело OPPO и всъщност не е функционално приложение, а колекция живи тапети.

След като Samsung пусна своя Galaxy S22 със собствения си чип Exynos 2200, без всъщност да има приложения или игри, които да могат да се възползват от възможностите за проследяване на лъчи на мобилния графичен процесор на AMD, някой трябваше да запълни липсите.

Предназначена за визуално подобряване на елементи като светлината например, ray-tracing е основен компонент на графичните карти за настолни компютри и лаптопи от известно време. Сега функцията пристига и при мобилните устройства, или поне при тези, използващи Exynos 2200 или Dimensity 9000 чипсети.

OPPO е поела нещата в свои ръце, обявявайки първото мобилно приложение, което може да се възползва от поддръжката на ray-tracing в ARM-базираните чипсети на телефони. То може да бъде визуализирано на Find X5 Pro във версията, задвижвана от Dimensity 9000 на MediaTek.

Всъщност обаче това не е приложение, а просто колекция от 3D живи тапети, нарочно създадена от компанията, за да демонстрира способностите на собствените й телефони. Приложението ще бъде пуснато като APK по-късно през годината и служи като отправна точка за използване на технологията в бъдещи апликации.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !