OPPO стартира Color OS 12 на базата на Android 12

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 06:25 226 0

След обявяването на Android 12 на Google, OPPO пуска своята собствена версия Color OS 12, базирана на него. Тя ще бъде достъпна първо за флагмана Find X3 Pro.

Първоначално новата версия Android 12 ще е достъпна само в Индонезия, Малайзия и Тайланд, като скоро ще се разпространи и в други региони. За съжаление OPPO не сподели екранни снимки или клип, разкриващи как ще изглежда Color OS 12.

Компанията планира да е домакин на виртуално събитие на 9 октомври, “за да разкрие пълните подробности за Color OS 12”. Тя посочва още, че ще “разкрие приобщаващия и персонализиран дизайн, богатите функции и високата производителност”, както и графика на разпространение на Color OS 12 по време на събитието.

OPPO твърди, че ще пусне Color OS 12 за над 110 устройства и ще обхване до “150 милиона потребители” по целия свят. Компанията обяви, че Color OS 12 ще е най-широкообхватната актуализация на Color OS в историята й.

В допълнение към всичко това OPPO обяви също и “политика за големи актуализации”. Според нея компанията ще предоставя периодични големи актуализации на Android за водещите устройства, което са пуснати от 2019 година насам.

Това означава, че серията Find X с изключение на Find X Lite и Neo, ще получи три основни актуализации за Android, докато серията Reno/F/K ще получи две такива.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !