OnePlus Pay ще се конкурира с Google Pay извън Китай

Offnews Последна промяна на 05 април 2021 в 16:22 5582 0

OnePlus 9 Pro

Следвайки стъпките на Samsung и Google, през 2020 OnePlus пусна собствена услуга за цифрови разплащания, наречена OnePlus Pay в Китай. Сега компанията обяви плановете си да я разшири извън границите на държавата. Предполага се, че базираната на NFC OnePlus Pay скоро ще стартира и в Индия.

Новината идва от типстъра Мукул Шарма, който обяви в Twitter, че китайската компания е подала заявка за запазване на марката OnePlus Pay в Индия. В Китай услугата е достъпна чрез приложението-портфейл на OnePlus, което е ексклузивно за HydrogenOS.

Наскоро обаче, OnePlus се отказа от своя потребителски интерфейс, в полза на ColorOS на OPPO. Това означава, че предстои да разберем как компанията ще преработи услугата си за интерфейса на OPPO.

С OnePlus Pay потребителите могат да извършват плащания, като отворят приложението Wallet и зададат услугата по подразбиране. След като въведат нужните банкови данни, услугата е активна и готова за ползване.

В сравнение с алтернативните платежни услуги на китайския пазар, OnePlus посочва, че нейната е по-бърза от конкурентите на WeChat и AliPay. Освен това OnePlus Pay се рекламира и като по-удобна за използване.

Потребителите могат да я задействат чрез двукратно натискане на бутона за включване. За съжаление обаче, понастоящем тя поддържа само няколко приложения. С пускането й извън Китай, OnePlus ще се присъедини към Samsung, Apple и Google в списъка на производители на смартфони, които предоставят собствено решение за мобилни плащания.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !