OnePlus интегрира мобилната си операционна система с OPPO

Offnews Последна промяна на 05 юли 2021 в 06:01 4599 0

oppo-oneplus-merge-800x533

Половин месец след като OnePlus обяви, че се превръща в под-марка на OPPO, компанията разкри и, че интегрира мобилната си операционна система с ColorOS. Двете марки са стигнали до решението да “използват най-добре своите споделени ресурси” и да стандартизират софтуерното изживяване в своето портфолио.

Какво означава това? Когато OnePlus казва, че работи по интегриране на кодовата база на OxygenOS и ColorOS, вие може и въобще да не забележите разликата. Това е така, защото промените се случват зад кулисите.

OxygenOS ще си остане операционната система на устройствата на OnePlus, пуснати в световен мащаб. Както отбелязва 9to5Google, телефоните на марката, пуснати в Китай, вече работят с ColorOS и това вероятно ще остане така, просто операционните системи вече ще споделят кодова база. Всички нови устройства, които под-марката ще пусне, ще работят с OxygenOS, докато настоящите , които все още получават актуализации, ще я получат чрез ОТА ъпдейт.

Говорейки за актуализации, OnePlus обещава по-добра и по-дълга поддръжка на Android, която сега ще си съперничи с тази на Samsung. Серията OnePlus 8 и по-новите флагмански устройства, ще получат три основни актуализации на операционната система и четири години секюрити ъпдейти занапред.

Междувременно първите Nord и всички по-нови устройства Nord и Nord CE, ще получат две основни октуализации за Android и три години секюрити ъпдейти. Достъпните устройства от серията Nord N, започвайки с N10 и N100, ще получат една голяма актуализация за операционната система и три години поддръжка за сигурността. За съжаление, ако сте собственик на флагман, преди OnePlus 8, може да очаквате само две големи актуализации на Android и тригодишна поддръжка за сигурността.

Когато сливането беше обявено, компаниите заявиха, че OnePlus ще продължи да работи независимо. Тъй като всичко това имаше за цела да обедини техните ресурси и да подобри резултатите, тясното свързнане на операционните системи не е изненада.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !