OnePlus 10 ще дебютира нова унифицирана операционна система, обединяваща Color OS и Oxygen OS

Offnews Последна промяна на 21 септември 2021 в 07:26 194 0

OnePlus-Unified-Operating-system-1024x518

Неизбежното най-сетне се случва - OnePlus обединява Color OS и Oxygen OS, за да предостави нова “унифицирана и надградена глобална операционна система”. Това стана ясно по време на скорошен брифинг, на който компанията потвърди, че предстои представянето й през първата половина на 2022 година. Вероятно OnePlus 10 ще е първия телефон, който ще се възползва от новата интегрирана система.

“Oxygen OS и Color OS завършиха интеграция на кодова база през юни тази година. Това е началото на работата напред за създаване на единна операционна система за потребителите на OPPO и OnePlus. Изживяването на обединената операционна система ще стартира първо на флагмана за 2022 година, а след това и на други устройства в световен мащаб с голяма актеализация на Android през 2022 годиа”, посочва главният изпълнителен директор на OnePlus Пийт Лау.

Последната публикация в блога на OnePlus също малко или повече потвърждава, че т.нар. “унифицирана” операционна система ще замени изцяло Oxygen OS, поне що се отнася до водещите модели. Все още не е ясно дали тя ще има ново име и какво ще е то.

Засега OnePlus казва: “След внимателно обмисляне решихме да интегрираме екипите на Oxygen OS и Color OS, за да планираме заедно бъдещето софтуерно изживяване”. Причината за този ход, обяснява компанията, е, че е видяла двете операционни системи да се сближават по отношение на основното потребителско изживяване. Гари Чен, ръководител на Oxygen OS, ще наблюдава глобалната унифицирана операционна система.

С последното съобщение компанията оттегля предишните си твърдения, че Oxygen OS и Color OS ще останат отделни за глобалните усторйства OnePlus. Това може да не се хареса на феновете на марката, но Лау иска да облекчи притесненията, като обещава чисто и леко изживяване с новата операционна система.

“Вярвам, че обединената операционна система ще запази ДНК на Oxygen OS, която много от вас обичат толкова много, като същевременно ще ви осигури подобрен опит като цяло. И разбира се, OnePlus има уникална група потребители, затова ще персонализираме унифицираната операционна система специално за усторйствата на компанията, за да сме сигурни, че отговаря на вашите очаквания”, написа изпълнетелния директор в блога на OnePlus.

Изявлението предполага, че може да видим някои софтуерни разлиси между телефоните на OnePlus и OPPO, но ще знаем със сигурност едва когато новата ОС стартира. В допълнение към предстоящия си флагман OnePlus потвърди, че новата ОС ще е налична за серията OnePlus 8 и 9. Компанията не поема ангажименти да достави новата унифицирана система за по-старите модели телефони, те обаче ще продължат да получават актуализации на Oxygen OS, съгласно първоначалния ангажимент.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !