Nvidia има ново приложение, което слива досегашните три и отстранява редица неприятни черти

Павлин Луканов Последна промяна на 28 февруари 2024 в 11:31 417 0

Nvidia

Снимка Nvidia

Nvidia има ново приложение, което слива досегашните три и отстранява редица неприятни черти

Nvidia представи публичната бета версия на ново приложение за Windows, което отстранява някои неприятни черти. Новото приложение комбинира функционалностите на трите актуални апликации на компанията, в които трябваше да търсите различните опции предоставяни от компанията. Става дума за Nvidia Control Panel, GeForce Experience и RTX Experience, които вече се сливат в новото решение.

Настройването на параметрите за дисплея в игрите и съпоставката как това ще се отрази на баланса между производителност и качество ще е много по-лесно и видимо в новото приложение. Настоящият панел за управление ще бъде запазен и достъпен чрез десен клик върху иконата за известия на NVIDIA. Инсталирайки новата бета се премахват приложенията Experience и Control Panel, но те ще са налични онлайн.

Освен улесненията налични със сливането на трите приложения в едно и бързият достъп до всички функционалности, има и друга, може би дори по-значителна промяна. Новото приложение на NVIDIA позволява обновлението на драйвера на видеокартата без изискване да се логвате в акаунт. Тази досегашна практика на компанията е много изненадваща, имайки предвид, че драйверите традиционно са със свободен достъп. Още по-неприятно е, че актуалното приложение също така ви отписва след определено време и отново трябва да се логвате.

Инструментите за настройка на параметрите за конкретни игри вече ще са с по-лесен достъп о доста по-ясни. Това е така благодарение на добавянето на слайдер, който можете да плъзгате към две крайности – Производителност и Качество. Част от игрите може да предлагат само една или две степени, но при други са налични много стъпки между двата показателя. При плъзгане на слайдера можете да видите как промените ще се отразят на картината.

При актуализация на драйвъра вече ще има повече информация за въведените промени, а няма просто да се появява препратка към сайта на компанията. Видеокартите с възможности с изкуствен интелект ще имат допълнителни опции като NVIDIA Freestyle, RTX Dynamic Vibrance, RTX HDR и др.

Засега в новото приложение все още няма опция за овърклок и връщане на по-стара версия на драйверите. Някои опции пък ще бъдат премахнати, включително опцията за предаване в Twitch и YouTube, както и споделянето на видео и кадри към Facebook и YouTube и заснемането във Photo 360 и Stereo. Премахването на тези опции позволява постигането на до 50% по-бърза работа на приложението и намалява заеманото пространство с до 17%.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !