Нови функции с изкуствен интелект в софтуера за бизнес анализи Tableau

Offnews Последна промяна на 19 октомври 2023 в 17:01 839 0

AI
AI

Водещото софтуерно решение в областта на BI (Business Intelligence) – Tableau, представи най-новите си функции с изкуствен интелект (AI) по време на бизнес закуска, организирана от Тим ВИЖЪН България. В рамките на събитието бяха представени редица иновативни възможности, които ще бъдат добавени към портфолиото на Tableau до края на тази и през следващата година.

Софтуерното решение от години интегрира AI в своите продукти, за да ги направи още по-интуитивни и лесни за използване. Сред функционалностите, които са на разположение на потребителите, са Ask Data и Explain Data – инструменти, които позволяват задаването на въпроси на естествен език и получаването на отговори под формата на графики и визуализации. В последните версии на Tableau към тях бяха добавени Einstein Discovery и Data Stories. Най-новата стъпка в стратегията за AI на платформата включва иновации като Tableau Pulse и Einstein Copilot for Tableau. Ето и подробности за тях.

Tableau Pulse

е част от стратегията на компанията за интеграция на AI в нейните продукти и скоро предстои да стане част от портфолиото ѝ. Инструментът е създаден с цел да помага на бизнес потребителите да следят ключови параметри и метрики. С помощта на изкуствен интелект, той ще генерира автоматично насоки за допълнително изследване на информацията и ще отговаря на въпроси, зададени от потребителите.

В допълнение, Tableau Pulse ще предлага персонализирано работно пространство за данни, което ще позволява на потребителите да следят и анализират важни за тях метрики. Продуктът ще им помогне да превръщат тези метрики в стратегии, решения и действия, които могат да подобрят ефективността на техния бизнес. Tableau Pulse предстои да направи своя дебют през месец декември тази година.

Einstein Copilot for Tableau

е нов инструмент, който е предназначен да помага на анализаторите на данни да работят по-бързо и ефективно. Той функционира като интелигентен помощник, който комуникира на естествен език и предлага индивидуални решения за оптимизация, базирани на конкретните данни на потребителя.

Einstein Copilot for Tableau автоматизира рутинните задачи и предлага препоръки за следващи стъпки, което позволява на анализаторите на данни да се фокусират върху по-сложни анализи и стратегии. Този инструмент ще бъде достъпен за потребителите през пролетта на 2024 г. и обещава да промени изцяло начина, по който работим с фирмените данни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !