Новата версия на Chrome може да стартира уеб приложенията при логване в операционната система

Offnews Последна промяна на 03 ноември 2021 в 17:55 2067 0

Krakow,,Poland,-,October,20,,2020:,Google,Chrome,Sign,On

Много потребители искат най-често използваните уеб приложения на Google, включително електронната поща, чатът или нещо друго, което се използва в ежедневната работа, автоматично да се стартират след логване в операционната система, като по този начин ще се повиши общата дневна ефективност. Google реализира тази функция - разработчиците на интернет гиганта са на мнение, че автоматичното стартиране на тези приложения ще опрости взаимодействието на потребителя с браузъра, понеже не се налага ръчно да бъдат стартирани различните приложения и услуги при включване на компютърната система. Новата функция е интегрирана във версията Google Chrome 91 за операционните системи Windows за Mac OS и Linux. В по-старите версии на браузъра тази възможност не е реализирана.

Google предупреждава, че при стандартните настройки на браузъра автоматичното стартиране на приложенията не е включено. Потребителят трябва да даде необходимото разрешение в специалната страница chrome://app или чрез клик с десния бутон на мишката върху самото приложение или услуга.

Интернет-гигантът отбелязва още, че всички приложения които автоматически се стартират чрез тази функция, ще се активират единствено след стартирането на операционната система. Освен това, новата функционалност важи единствено за браузъра и разработчиците на подобни приложения не могат да получат информация на каква операционна система се стартира техния софтуер. Това е важен момент по отношение на конфиденциалността.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !