Нова онлайн платформа за благотворително набиране на средства стартира у нас

Offnews Последна промяна на 06 януари 2022 в 17:54 568 0

pavel-andreev

Проектът гарантира пълна прозрачност на провеждането на кампаниите и изразходването на събраните средства

Нова онлайн платформа за набиране на средства за благотворителност стартира у нас. Тя е достъпна на адрес pavelandreev.bg и носи името на създателя си - Павел Андреев.  Той се занимава със строителство от десет години, а платформата е личния му принос към благотворителността. Уебсайтът позволява да се набират финансови средства  за различни каузи бързо и лесно с карта, ApplePay и GooglePay. Ключов момент е, че основателят на платформата и нейният екип не поддържат проекта чрез определен процент от постъпилите дарения, както правят всички подобни сайтове, а дават възможност на дарителя да остави сума в полза на Фондацията. Дарителите могат и да не оставят нищо в полза на платформата, въпреки това сумата за бенефициентите отива при тях в пълен размер. „По този начин платформата ще се развива толкова, колкото й позволят дарителите. Ако смятат, че тя е полезна - ще оставят нещо за нея. Така ще можем да продължим да я надграждаме“ - коментира Павел Андреев

Друго важно предимство е, че самият създател Павел Андреев внимателно избира кампаниите, които публикува и ги проучва, така че да бъде сигурен в добрите намерения на тези, които ги създават. В сайта вече има доста активни кампании - за животни, за възстановяване на иконите в храм, за предстоящите великденски празници, за хора със здравословни проблеми и други. Също има и реализирани кампании. Например за две деца сираци, за които сa събрани 8500 лв. само за 48 часа.

Платформата PavelAndreev.bg е създадена с убеждението, че човек е толкова успешен, колкото е успешна средата, в която той живее и работи. Проектът използва оптимално предимствата на дигиталните технологии, за да позволи на всеки желаещ да помага на нуждаещите се, независимо дали разполага със сериозни ресурси и богатство, или само със своето добро сърце.

„Онези, които са постигнали нещо в живота, знаят, че удовлетворението не идва само с успехите и постиженията, а още по-малко – с парите. Когато човек успее да подреди своя живот, рано или късно се появява нуждата да помогне и на други хора, които не са имали неговия късмет или възможности. Затова е от ключово значение да участваме активно в решаването на проблемите около нас, създавайки една по-добра среда за всички. Убеден съм, че тези усилия рано или късно ще се възвърнат“ - коментира Павел Андреев.

Желаещите да пуснат кампания за набиране на средства в интернет страницата PavelAndreev.bg трябва да пишат в нейната форма за контакт. След разговор със създателя на уебсайта, той преценява дали каузата да бъде публикувана. Всичко това се прави с цел поемане на лична отговорност към всяка отделна кауза.

Важна част е и изразходването на събраните средства. Всяка кампания е обвързана с договор, при който платформата се задължава да събира и предава средствата на бенефициентите, а те се задължават да ги похарчат по предназначение. Често в договорите се уточнява, че плащанието е по сметка на трета страна - например при каузите за хора със здравословни проблеми парите се превеждат по сметка на клиника. По този и други начини се контролира максимално изразходването на даренията.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !