Нова функция на Fitbit ще позволи на хората около вас да спят спокойно

Offnews Последна промяна на 01 юни 2021 в 07:09 4959 0

Fitbit-Versa-in-bed

Fitbit работи върху нова функция, която ще открива хъркане и шум. Тя ще позволи на микрофона на устройствата да слуша околния шум, след като потребителя е заспал.

Тази информация може да е полезна, защото хъркането и условията, които могат да доведат до него нарушават съня. Според 9to5Google, последната версия на приложението Fitbit в Google Play е декомпилирана, за да разкрие предстоящата функция, наречена Snore & Noise Detect.

Когато опцията е активирана, вашият Fitbit ще включи микрофона си, когато установи, че сте заспали. След това ще започне да слуша околния шум, включително и потенциалното ви хъркане. За съжаление обаче, устройството няма да може да се ориентира кой точно хърка и, ако това е партньорът ви, звуците ще се смесват.

Все още не е известно кой и как ще използва получените данни, но Fitbit ще показва резултатите в проценти, посочвайки колко от нота е прекарана в хъркане. Освен това устройството ще може да определи и колко силен е околният шум в спалнята, по скалата от “много тихо” до “много силно”. Иформацията идва от акустичното налягане, измерено от микрофона на устройството.

Задачата е взискателна, затова Fitbit препоръчва самото устройство да е заредено над 40% преди лягане. Компанията отбелязва, че използването на Snore & Noise Detect ще доведе до по-често зареждане на вашето Fitbit устройство. Към момента функцията все още не е широко достъпна в приложението и няма информация кога точно ще бъде пусната.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !