Nothing добавя iMessage за смартфона си с Android

Павлин Луканов Последна промяна на 15 ноември 2023 в 13:31 539 0

Nothing Chats

Снимка Nothing

Nothing Chats

В САЩ има интересно разделение, което до голяма степен не наблюдаваме в Европа. То е свързано с вграденото решение за чат на Apple, iMessage, което очаквано е затворено за потребителите с устройства на компанията. Ако потребител с Android чати с такъв с iOS, той не може да се възползва от всички мултимедийни възможности, създавайки своеобразен тип на дискриминация. Разбира се най-лесното е да се използват външни платформи като WhatsApp, Viber, Messenger и т.н., както е в останалата част на света.

Сега обаче компанията Nothing успява да прекрачи тази граница с добавянето на iMessage към актуалния си модел Phone 2. Това е възможно чрез приложението Nothing Chats, базирано на платформата Sunbird. Функционалността ще е налична още от този петък (17.11.2023 г.). От Nothing споделят, че са предприели този ход с цел да премахнат разделителната линия между потребителите.

Разбира се в случая трябва да се доверите на Sunbird, тъй като тяхната архитектура осъществява преноса на съобщенията, като се посочва, че не се съхраняват данни на сървърите им. На практика трябва да се логнете с акаунта си в Apple през Sunbird, която ги съхранява като токен в криптирана база от данни. След две седмици на липса на активност, информацията се изтрива.

Nothing Chats предлага разширена съвместимост с iMessage, като до голяма степен успява да постигне близко до оригиналното изживяване. Все пак има и някои ограничения, като не могат да бъдат редактирани вече изпратени съобщения, както и няма опция за реакции Tapback. Има също така някои проблеми с групови съобщения, но се поддържа SMS протоколът, което означава, че групови съобщения през него ще работят.

Приложението все пак ще показва индикация при писане, както и ще могат да бъдат споделяни снимки и видео без компресиране. В бъдеще ще бъдат добавени възможности за реакции и получаване на индикация при прочитане.

Иначе от Sunbird посочват, че през идните няколко месеца единственият начин потребителите да получат достъп до услугата им ще е чрез актуалния модел на Nothing. Предстои да видим и каква ще е реакцията на Apple на новата функционалност. Компанията е възможно да реши да блокира новата опция, макар и това да е малко вероятно, имайки предвид ограничения кръг от потребители, за която ще е налична.

Главният изпълнителен директор на Nothing, Карл Пей, отбелязва, че новата функционалност няма да промени света, но е първа крачка от по-дълга дискусия. Няма информация дали опцията ще достигне и до собствениците на първия смартфон на компанията, Phone 1.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !