Някои приложения на Windows 11 не могат да се стартират без достъп до интернет

Offnews Последна промяна на 20 септември 2021 в 15:26 888 0

windows-11-1

Участниците в тестовата програма на Windows 11 забелязаха, че някои от предварително инсталираните приложения в операционната система не могат да бъдат стартирани, ако компютърът няма достъп до интернет. При опит за активиране на подобно приложение излиза надписът "(Съответното приложение) има нужда от обновяване. Ние подготвяме това обновяване за вас". Разбира се, това съвсем не е случайно и програмистите нарочно се прибегнали до това решение. Информацията съобщи популярния уеб портал gHacks.

Идеята на Microsoft е да направи Windows 11 колкото се може по-компактна, за да може да заема възможно най-малко дисково пространство. Именно затова някой от предоставяните с операционната система приложения всъщност не са инсталирани и преди да бъдат стартирани трябва да се изтеглят от сървърите на Microsoft. Разработчиците на софтуерния гигант засега не съобщават колко точно дисково пространство се икономисва благодарение на този подход.

Към днешен ден приложенията, които искат задължителен достъп до интернет при своето първо стартиране сякаш не са много. Това са Sticky Notes, органайзерът Microsoft To-Do, картите Maps и помощната програма за времето, включваща часовници за различни часови зони, таймер, секундомер и будилник.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !