Netflix засилва функциите за своите Premium абонати

До два месеца компанията ще започне да таксува споделените акаунти

Мария Иванова Последна промяна на 05 февруари 2023 в 12:52 955 0

Netflix

Снимка charlesdeluvio/Unsplash

Netflix засилва функциите за своите Premium абонати

Стрийминг гигантът Netflix обяви, че абонатите на най-скъпата му Premium версия вече ще могат да теглят съдържание на повече устройства, както и да гледат над 700 заглавия с добавено пространствено аудио (висококачествен звуков формат, който създава 360-градусови ефекти и до преди две години беше достъпен единствено в киносалоните). Двете нови функции се предлагат без допълнително заплащане.

Промените

С въвеждането на първата Premium абонатите вече могат да изтеглят Netflix заглавия, за да ги гледат офлайн, на шест устройства едновременно, вместо досегашните четири. Друга новост е, че независимо кой план използват, потребителите ще могат да правят не повече от 100 активни изтегляния на устройство. Това означава, че абонатите на Premium версията могат да имат общо 600 активни изтегляния на всички свои устройства. От стрийминг платформата правят уточнението, че не всички заглавия са налични за теглене, както и че някои от свалените филми изчезват след определен период от време.

С втората нова функция абонатите на Netflix Premium получават 700 от най-гледаните заглавия в платформата с добавен звук с кинематографично качество. Сред тях са сериалите Stranger Things, Wednesday, филмът Glass Onion: A Knives Out Mystery и др. От компанията уточняват, че „пространственото аудио носи завладяващо, кинематографично звуково изживяване на всяко устройство, независимо дали потребителите гледат пред телевизора и компютъра у дома, или в движение през телефон или таблет”.

Важно е да се отбележи, че не е необходимо специално оборудване за слушането на този тип звуков формат. За да видят кои филми и сериали поддържат възможността, потребителите трябва само да напишат Spatial Audio в лентата за търсене на Netflix, или да обърнат внимание на новата аудио значка към заглавията в платформата.

Стрийминг гигантът пусна пространствено аудио към устройствата на всичките свои абонати през юли миналата година. Потребителите на по-евтините планове (Basic и Standard) обаче получиха достъп до ограничен брой заглавия.

Netflix не е единствената платформа, добавяща към заглавията си пространствено аудио. Други стрийминг услуги, които поддържат такъв звуков формат, са HBO Max, Disney+, Hulu и др.

Новите функции на платформата вероятно имат за цел да привлекат повече потребители към най-скъпия ѝ абонаментен план. Те обаче идват в момент, когато компанията планира да въведе такса за споделяне на пароли. Очаква се таксуването да стартира през следващите два месеца и да доведе до по-малко споделени акаунти през тази година.

Новата абонаментна политика

В момента Premium планът на най-голямата стрийминг платформа в света струва 19.99 долара на месец, което е с 4.50 долара повече от стандартния и с 10 долара повече от основния. Най-скъпият план предлага 4K HDR видео резолюция, технологията за съраунд звук Dolby Atmos, както и възможност за гледане на четири устройства едновременно. Увеличавайки позволеното изтегляне за шест устройства, Netflix все още изостава от конкурента си Disney Plus, който позволява на абонатите в неговия Premium план да теглят филми на 10 устройства едновременно.

Със засилващата се конкуренция, през първата половина на 2022 г. Netflix регистрира най-големите си загуби на абонати от десетилетие насам. За да се справи, компанията предприе серия от големи промени в услугата си, включително и пускайки по-евтин план с реклами за 6.99 долара на месец. Той стартира през ноември миналата година, но се разпространява бавно и все още се използва от едва 12% от абонатите на услугата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !