Netflix въвежда опция за изключване на видео сигнала

Offnews Последна промяна на 16 декември 2020 в 17:21 4250 0

netflix-5432181_1280

Netflix е най-популярната услуга за стрийминг на видео в световен мащаб, но конкуренцията вече е доста сериозна от платформи като Disney+ и HBO GO. За да не изостане, компанията ще трябва да въвежда и нови функционалности.

Една такава добавка е възможността за плейбек само на звук, която вече е налична в приложението ѝ за Android. Промяната е от сървърна страна и се разпространява поетапно за потребителите. Ако тя вече е достъпна и за вас ще видите бутон за изключване на видео сигнала (Video Off) в горната част на плейъра в режим на цял екран. При натискане на бутона остава само звуковия сигнал.

Междувременно можете да управлявате режима и от настройките на самото приложение, като там функционалността е с името „Audio Only“. Тук можете да избирате между винаги включен, включен при свързани слушалки или външен говорител или изключен.

Избирайки опцията за изключване на видеото ще ограничите сериозно изразходването на данни и можете да слушате съдържанието докато вършите нещо друго. Тази функционалност може да е от полза при документални продукции, комедийни предавания и някои други съдържания.

Интересното е, че Netflix има и собствени подкастове, които обаче не са достъпни през платформата, а могат да бъдат откритие в Apple Podcasts, Spotify и т.н. с въвеждането на тази функционалност обаче е възможно скоро те са се появят и тук.

Ако все още новата опция не е достъпна в приложението за Android при вас, то имайте търпение. Подобни обновления в повечето случаи стават поетапно.

През третото тримесечие на настоящата година абонатите на Netflix надминаха 195 милиона човека в световен мащаб. Най-голям е техния брой в САЩ с около 73 милиона абоната. Добрите резултати на компанията през годината се дължат и на пандемията от новия коронавирус и ограниченията въведени в редица страни заради нея, които накараха повече хора да се абонират и да гледат достъпното през платформата съдържание.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !