Над 30 милиона потребители напуснаха WhatsApp

Offnews Последна промяна на 26 януари 2021 в 10:19 7737 0

От началото на тази година над 30 милиона потребители на WhatsApp се отказаха от използването на този месинджър. Информацията бе съобщена от британското издание The Guardian.

В резултат от твърде странните действия и според мнозина - некоректни практики на притежателите на WhatsApp, която е част от Facebook, потребителите започнаха да мигрират към други месинджъри и най-вече към Signal и Telegram. Според комитета на Британския парламент, през първите три седмици от началото на месец януари тази година, броят на потребителите на Signal се е увеличил със 7,5 милиона души. За същия период към месинджъра Telegram са се прехвърлили около 25 милиона потребители, което е много повече от обичайната динамика на тези онлайн услуги.

Масово изоставяне на WhatsApp от страна на потребителите се дължи на новите общи условия за предоставяне на онлайн услугите от тази платформа. Според обновените правила за използване на WhatsApp, представените от потребителите данни на този месинджър ще бъдат качвани на сървърите на Facebook -  социалната мрежа на Марк Зукърбърг, която е собственик на WhatsApp. И чиято репутация в последно време е силно подкопана.

Известно е, че промените в политиката на WhatsApp трябва да влязат в сила на 8 февруари тази година. Но след като видя с каква бързина потребителите напускат този месинджър, Марк Зукърбърг отложи тяхното влизане в сила за 15 май.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !