Мобилното приложение Medrec:M вече включва и ваксинационни планове

Offnews Последна промяна на 04 март 2021 в 10:11 6119 0

Medrec M

Здравното мобилно приложение Medrec:M получи редица подобрения с пускането на своята нова версия, която вече е достъпна за свободно сваляне. Новите функционалности помагат на потребителите да организират записаните в приложението данни и да следят ефективно задължителните и препоръчителни имунизационни планове в съответната държава. Medrec:M е безплатно Android базирано приложение, разработено от българската софтуерна компания Сирма, което обединява електронен медицински картон с множество други здравни функционалности, свързани с управление на здравословното състояние, на информацията за симптоми, жизнени показатели, комуникацията с лекари и други. Ето и новите функционалности на приложението:

 

Ваксинационни планове

 

В новата версия потребителят може да зареди и да проследи различни ваксинационни планове, в зависимост от конкретните си нужди. По подразбиране първоначалното зареждане е според посочената в настройките държава на пребиваване. В списъците за всяка от 19 различни държави присъстват както задължителните ваксини, вписани от здравните власти в задължителния имунизационен календар на съответната страна, така и препоръчителни при пътуване. Предвидени са възможности за търсене по заболяване или категория, с допълнителна информация за всяка отделна ваксина.

 

Потребителят може да запише датата на получаване на всяка от дозите за конкретна ваксина, както и да следи кога трябва да получи следваща. Функцията е особено полезна за проследяване на имунизациите в детски профили.

 

Организация по здравен проблем

 

Едно от основните подобрения в приложението е добавянето на възможност за организация на записаните симптоми, документи, жизнени показатели, планове за медикаменти и лабораторни изследвания. Здравните проблеми са разделени на две основни категории – хронични и временни.

 

Хронични заболявания

Поради спецификата на хроничните заболявания, те се добавят при редакция в профила на потребителя и имат само начална дата. Пример за хронични заболявания са диабет, сърдечни проблеми, астма, епилепсия и други. Предоставена е възможност и за добавяне на алергии с опции за избор на тип, алерген и сила.

 

Временни заболявания

Временните заболявания (напр. грип, настинка, възпаление и други подобни) могат да бъдат добавени директно от секцията Здравни проблеми. Те не са предварително дефинирани и имат опция за добавяне на крайна дата. При въвеждане на всеки вид запис е предоставена възможност той да бъде свързан с едно или повече заболявания, което позволява лесно проследяване на въведената информация. При преглед на дадено заболяване потребителят може бързо да достъпи филтрирани всички свързани записи от избрания тип, както и да сподели с лекар самото заболяване. Това предоставя на наблюдаващите специалисти пълна картина на конкретния проблем.

 

Всеки желаещ може да свали приложението безплатно на своя телефон от онлайн магазина Google Play на адрес: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sirma.medrec.m

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !