Microsoft Teams вече дава възможност да се трансформирате в 3D аватар по време на срещите

Стефан Николов Последна промяна на 29 март 2023 в 11:35 278 0

Microsoft Teams

Снимка Microsoft

Microsoft Teams вече дава възможност да се трансформирате в 3D аватар по време на срещите

Microsoft вече дава възможност на потребителите на Teams да създават собствени 3D аватари, които да използват по време на срещите, вместо да стоят пред уеб камерата, като дори не е необходимо да имат уеб камера. Тази възможност бе представена през 2021 г., като оттогава софтуерният гигант подробно тества възможностите на тези 3D аватари и сега дава възможност на потребителите на Microsoft Teams да ги пробват и използват.

„Триизмерните аватари на Microsoft Teams предлагат алтернатива на текущия ограничен избор дали да има видео или да няма“ – заяви Ейвъри Салумбидес, продуктов маркетинг мениджър на Microsoft в своя блог. „Така наречените „Avatars for Teams“ ви дават така необходимата почивка на камерата, като същевременно предоставят възможност за пълноценна и ефективна съвместна работа“.

Новите аватари в Microsoft Teams могат да се променят в зависимост от подадените от вас гласови команди и вмъкнати емотикони, така че ако използвате компютър, който няма уеб камера, те ще продължат да работят много добре. Публичните тестове с възможност за визуализиране на новите триизмерни аватари вече започнаха, а всички потребители трябва да получат достъп до тях през месец май тази година.

3D аватарите на Microsoft Teams използват платформата Microsoft Mesh, която през изтеклите 6 месеца бе значително усъвършенствана. Тя получи нова система за показване на осветлението в сцената, подобрен е външният вид на кожата и на косата на аватарите. А новите опции за персонализиране дават възможност дори да добавите слухов апарат на своя аватар, като по този начин се постига по-точна персонализация.

Новите триизмерни аватари реагират при използване емотиконите на Teams. Ако използвате емоджи с вдигната ръка за поздрав, то вашият аватар в Teams също ще вдигне ръката си, като при необходимост дори ще вдигне палец.

Корпорацията възнамерява да използва базираните на Microsoft Mesh нови 3D аватари предимно в Teams за осъществяването на виртуални триизмерни срещи. Mesh е платформа за съвместна работа с използването на смесена реалност. Тя е проектирана да работи с различните модели очила за виртуална и смесена реалност.

Това не е единствената промяна в Teams. Microsoft представи и новото радикално преработено приложение за работа с платформата. Корпорацията заяви, че новото приложение за работа с Teams използва двойно по-малко памет и заема 70% по-малко дисково пространство. Освен това, изцяло е променен интерфейсът на приложението.

И още, новото приложение-клиент за Teams се позиционира от Microsoft като основа за бъдещата работа на компанията, изцяло базирана на използването на изкуствен интелект (AI). Teams ще има страничен панел, откъдето ще могат да се насрочват срещи, ще има помощник за обобщаване на различни резултати, асистент за съставяне на резюме на дълги материали и други подобни. А съвсем скоро се очаква изкуственият интелект Copilot да бъде интегриран в Teams във вид на чатбот, който значително да оптимизира работата с приложенията на Microsoft 365.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !