Microsoft слага край на Windows 10X

Offnews Последна промяна на 19 май 2021 в 13:52 5532 0

Windows 10X

Microsoft обяви днес, че е спряла разработката на операционната система Windows 10X. За това научаваме от публикация на компанията свързана с новата актуализация на Windows 10 21H1.

Вместо това компанията ще вгради някои от разработените за нея функционалности в Windows 10, а и други свои продукти. Microsoft вече е започнала този процес с прилагането на някои функции в Windows Insider билдове.

Сред тези новости са контейнер за приложения в Microsoft Defender Application Guard, подобрена версия на Voice Typing, както и модернизирана тъч клавиатура със звуци, цветове и анимации.

Windows 10X беше планирана като олекотена версия на Windows 10. Тя трябваше да бъде използвана на устройства с два екрана, като Surface Neo.

По-рано през годината компанията обяви, че вместо за гореспоменатите типове устройства тя ще бъде насочена към бюджетни лаптопи. Microsoft дори показа демонстрация на нереализирана операционна система.

В момента Microsoft разпространява обновлението 21H1 за Windows 10, което не включва много новости. По-значителна актуализация е планирана за октомври.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !