Microsoft си запазва правото да ограничи срока на безплатното обновяване до Windows 11

Offnews Последна промяна на 06 юли 2021 в 11:56 4960 0

Wins

Microsoft съобщи в своя официален уеб сайт, че безплатното обновяване до Windows 11 ще започне тази есен и към началото на 2022 година по-голямата част от всички съответстващи на минималните технически изисквания компютри ще бъдат обновени до новата версия на операционната система.

Софтуерният гигант добавя, че безплатното обновяване до Windows 11 ще може да става в продължение на една година, но Microsoft си запазва правото по всяко време да прекрати предоставянето на безплатни обновявания.

"Предложението за безплатно обновяване няма крайна конкретна дата за компютрите, които покриват минималните системни изисквания. Но Microsoft си запазва правото в крайна сметка да прекрати безплатното предложение. Тази дата няма да настъпи по-рано от една година след като обновяването стане общодостъпно" - се казва в сайта на корпорацията.

Потребителите, на които Windows 11 поради някаква причина не се хареса и които поискат да се върнат към Windows 10, ще трябва да вземат окончателното решение много бързо. Microsoft ще използва същата политика на връщане към по-ранна версия, която следваше и при обновяването на Windows 10. С други думи, ако след обновяването до Windows 11 потребителят поиска да се върне към Windows 10, той ще може да направи това с вградената функционалност в самата операционна система, но тази функция ще е достъпна само в продължение на 10 дни. След изтичането на този срок потребителят ще трябва да си направи резервни копия на своите данни и ръчно да инсталира предишната ОС.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !