Microsoft ще представи и олекотена версия на Windows 11

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 13:31 5289 0

Windows 11 2

Малко след излизането на тестовата версия на операционната система Windows 11 се появи информация, че ще има специална модификация на новата ОС. Според това изтичане, компилацията с приставка SE ще стане приемник на олекотената Windows 10 S-Mode, като в нея ще се използват предимно облачни интернет услуги.

Специалистите на популярния уеб сайт XDA допълват, че във Windows 11 SE няма да ги има редица функции, които предлага стандартната версия на операционната система. Това се прави за постигането на по-безопасна работа, като всичко ще работи на базата на онлайн услугите на софтуерния гигант. Ще се получи операционна система във вид на услуга.

Друг характерен момент е, че за използването на Windows 11 SE задължително ще е необходим Microsoft акаунт, като по подразбиране в тази операционна система няма да има възможност за създаването на повече от един акаунт. Това ограничение ще може да бъде избегнато единствено от командния ред. От друга страна, Windows 11 SE ще поддържа инсталирането на Win32 приложения - нещо, което го нямаше в Windows 10 S-Mode.

Уеб изданието Windows Central предположи, че олекотената версия на операционната система на Microsoft ще бъде позиционирана като решение за облачната услуга Cloud PC, при която персоналните компютри дори и със слаб хардуер се използват като терминали за връзка с виртуална операционна система в електронния облак.

Да напомним, че това е неофициална информация и всичко ще стане ясно по време на голямата презентация, която Microsoft обяви за 24 юни тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !