Microsoft работи върху следващото поколение на Windows

Offnews Последна промяна на 26 май 2021 в 14:49 5097 0

Microsoft Build

Microsoft разработва нова версия на операционната си система Windows, за която ще има детайли в близко бъдеще. За това научаваме от Главния изпълнителен директор на Microsoft, Сатя Надела. Той изнесе реч по време на конференцията за разработчици, Build 2021.

Той споделя, че предстои най-значителното обновление на Windows от десетилетие насам. С него ще се предоставят по-добри икономически възможности на разработчиците и творците.

https://youtu.be/xB7vqWEgifc

Надела добавя, че лично тества новата версия през изминалите няколко месеца. От The Verge споделят, че коментарите на шефа на компанията дават достоверност и на слуховете, че компанията възнамерява да пусне и нов вариант на Microsoft Store.

Чрез магазина разработчиците и творците ще могат по-ефективно да разпространяват продукцията си. Сред промените ще е и такава, която ще даде възможност на компаниите да използва собствена платежна система. По този начин няма да се налага да споделят приходите си.

Анонсът за очаквана нова версия на Windows идва едва седмица след като стана ясно, че компанията спира разработката на Windows 10X. Олекотеният вариант на операционната система беше планиран като решение за устройства с два екрана.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !