Microsoft премахна инструкциите за преминаване към локален акаунт в Windows 11

Стефан Николов Последна промяна на 29 юни 2024 в 18:25 408 1

Windows 11

Снимка Microsoft

Но повечето обходни начини за локален акаунт в Microsoft за Windows 11 продължават да работят

Една от най-спорните промени в ОС Windows 11 е, че по подразбиране и Home, и Pro изданията на операционната система изискват от потребителите да влязат в интернет акаунт на Microsoft по време на инсталацията. Влизането с акаунт наистина дава някои предимства, най-малкото ако сте редовен потребител на други продукти на Microsoft като OneDrive, GamePass или Microsoft 365 (известен още като Office 365). Но ако не използвате тези услуги, голяма част от това, което ви дава акаунтът на Microsoft в Windows 11, са повтарящи се реклами и напомняния за регистриране за тези услуги.

Изданието Ars Technica подчертава, че използването на Windows с традиционен локален акаунт все още е напълно възможно, но изисква малко повече ноу-хау, от обикновеното кликване върху правилните бутони.

На този фронт Microsoft направи още една малка, но все пак дразнеща стъпка, за да не даде възможност на потребителите да влизат с локални акаунти. Официалната страница за поддръжка на Microsoft запознава потребителите с локалните акаунти в процеса на логване в Microsoft акаунт. Съвсем наскоро, на 12 юни, тази страница включваше и инструкции за преобразуване на уеб акаунта на Microsoft в локален акаунт. Но изданията Tom's Hardware и Internet Wayback Machine забелязаха, че тези инструкции са изчезнали на или около 17 юни и оттогава не са се появявали.

Въпреки промяната в документацията повечето от начините за създаване на локален акаунт продължават да работят както в ОС Windows 11 23H2 (публично достъпната версия на Windows 11 за повечето компютри), така и в 24H2 (вече е достъпна за компютрите Copilot+, а по-късно тази есен - за всички останали). Най-лесният начин да го направите на компютър, който току-що сте извадили от кутията, е да натиснете Shift+F10 по време на процеса на инсталиране, за да отворите прозореца с команден ред, да въведете OOBEBYPASSNRO, да рестартирате и след това да натиснете бутона "Нямам интернет", когато бъдете помолени да се свържете с Wi-Fi мрежа.

Други начини за заобикаляне включват използване на инструмента Rufus за създаване на USB инсталатор, който автоматично ще заобиколи изискването за влизане в акаунт на Microsoft, или (за потребителите на Windows 11 Pro) да посочите, че искате да присъедините персоналния компютър към корпоративен домейн, но след това да не го присъединявате към никакъв домейн. Конфигурирането на компютъра с акаунт на Microsoft и последващото му отписване също е една от опциите.

Все пак има един обходен път, за който се твърди, че е престанал да работи - преди това при опит за "влизане" с несъществуващ имейл акаунт се получаваше опция за локално логване. Но от началото на този месец екранът за инсталиране на Windows 11 просто ще ви помоли да опитате с друг имейл адрес вместо това, което сте въвели.

В интерес на истината всички големи технологични компании искат от потребителите да влязат с интернет акаунт, преди да могат да използват всичките функции на софтуера, но нито Apple, нито Google изискват влизане с интернет акаунт за достъп до основните функции.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

01.07 2024 в 15:22

Супер! А как да превърна интернет акаунт в локален при вече инсталиран уиндоус 11?