Microsoft представи Windows 365, компютър с Windows 10 в облака

Offnews Последна промяна на 15 юли 2021 в 06:07 4508 0

Windows 365, нова услуга, обявена на конференцията Microsoft Inspire, по същество е виртуална машина, която всеки може да използва. Можете просто да го наречете Cloud PC, както прави Microsoft. Услугата е лесна за използване виртуална машина, която ви позволява да влезете във вашата собствена инсталация на Windows 10 на всяко устройство, било то Mac, iPad, Linux или Android таблет.

Всъщност слуховете за облачни компютри на Microsoft датират отдавна, но услугата наистина е впечатляваща. Тя се основава на Azure Virtual Desctop на Microsoft, която позволява на специалистите в областта на технологиите да правят собствени виртуални компютри, но улеснява целия процес на управление на инсталация на Windows в отдалечен сървър.

Трябва само да се насочите към Windows365.com, когато стартира на 2 август, да изберете конфигурация на виртуална машина и да стартирате. За съжаление все още не е ясно колко ще струва това, защото Microsoft ще обяви окончателните цени на 1 август.

Windows 365 вероятно няма да означава много за повечето потребители, но може да промени живота на IT отделите и малкия бизнес. Вместо да управляват локални инсталации на Windows на скъпи преносими компютри, потребителите могат да се справят с по-опростен хардуер, който влиза в мащабируем облак.

Инсталациите на Windows 365 ще могат да се конфигурират с до 8 виртуални процесора, 16 GB RAM и 512 GB място за съхранение по време на стартирането. Microsoft проучва начин да внесе специална GPU мощност за по-взискателните потребители, посочва Скот Манчестер, директор на Управление на програми за Windows 365. Стартирането на приложения и сърфирането в мрежата не е толкова различно от локалния компютър. Освен това е достатъчно бързо за поточно предаване на видео без забележими артефакти.

Идеята за Windows 365 датира много преди пандемията, но служителите на Microsoft прекарват последната година в изучаване колко полезен може да е облачният компютър. Те използват инструмент за хибридна работа където лесно могат да превключват между работа в офис или от разстояние докато са в локдаун. Целта на компанията е да осигури всички услуги на едно място, за да не се налага потребителите да търсят доставчици от трети страни при управлението на техните инсталации.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !