Microsoft подготвя обновление на Windows 10 в помощ на отдалечената работа

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 12:12 6369 0

windows-10-1535765_1280

Следващото сериозно обновление за Windows 10 (21H1), което се очаква през първата половина на годината, ще е с фокус върху подобрения на възможностите за отдалечена работа. Традиционно Microsoft разпространява две обновления на операционната си система годишно.

Първото е през пролетта, а по-малка добавка идва през есента. Тази година обаче е възможно Microsoft да предприеме по-различен подход.

Windows 10 версия 21H1 ще включва подобрения на сигурността и качеството на отдалечения достъп до услуги. Възможността за работа с няколко камери в Windows Hello ще е активирана по подразбиране.

Промяната относно камерите ще помогне за по-лесното добавяне и работа с външни камери. Други подобрения ще има в Windows Defender Application Guard и Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC).

Обновлението ще се инсталира много по-бързо от предходните големи актуализации. То ще се прилага по-скоро като месечен ъпдейт. Версия 21H1 вече е достъпна за бета тестове, като финалният вариант ще е наличен през първото полугодие.

Очаква се Microsoft да подготви и по-голямо обновление на Windows 10 по-късно през годината. От компанията планират визуално обновление на операционната система, а версията ще е с кодовото име Sun Valley.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !