Microsoft официално добави Bing Chat в браузъра Chrome

Мария Иванова Последна промяна на 03 септември 2023 в 17:01 340 0

Bing AI

Снимка Microsoft

Microsoft официално добави Bing Chat в браузъра Chrome

Microsoft обяви, че чатботът Bing AI вече е официално достъпен в браузъра Chrome. Това означава, че всеки, който иска да изпробва изкуствения интелект на технологичния гигант, вече не е ограничен само в браузъра Edge или в мобилното приложение Bing.

Потребителите на Chrome могат да преглеждат уебсайта на Bing, да отварят чат сесия, да избират стил на разговор и да търсят информация или да генерират съдържание. Освен създаването на текст, Bing може да генерира и изображения на базата на текстово описание.

От съобщение в блога на Microsoft става ясно, че потребителите могат да получат достъп до Bing Chat в Chrome, след като изтеглят най-актуалната версия на браузъра. Опцията вече е налична за всички потребители на Windows, macOS и Linux.

За да я използват, след като са отворили Chrome, те трябва да отидат на адрес bing.com/chat, от който ще бъдат прехвърлени към Bing Chat приложението. То обаче е достъпно единствено за потребителите на Chrome за настолни компютри. Ако се опитате да получите достъп до чатбота през браузъра Chrome на смартфона си, ще ви бъде казано да изтеглите мобилното приложение Edge.

Друг начин, по който потребителите могат да получат достъп до Bing Chat, е чрез SwiftKey - популярното приложение за виртуална клавиатура за Android и iOS, собственост на Microsoft. През април компанията започна да интегрира чатбота в платформата. Сега потребителите могат да използват Bing Chat чрез SwiftKey за 30 запитвания на ден, без да е необходимо да влизат в своя акаунт в Microsoft.

Bing започна интегрирането си към браузъри, които не са на Microsoft, в края на юли. Изкуственият интелект първо се появи в Chrome за Windows и Safari за MacOS, поне за избрани потребители. В началото на август компанията обяви, че нейният AI се насочва към повече хора и повече браузъри на трети страни, като обеща, че Bing и Bing Chat в крайна сметка ще бъдат достъпни във всеки съвременен браузър.

Въпреки разширяването на Bing AI в други браузъри и приложения, Microsoft все още се опитва да насочи хората към Edge, като предлага определени предимства, включително по-дълги чатове и история на разговорите. При използване на Bing AI в Chrome потребителите са ограничени до пет съобщения на чат в сравнение с 30 в Edge. Някои браузъри, като Safari ограничават до 2000 знака на заявка в сравнение с 4000 в Edge.

Освен Bing Chat и бизнес версията Bing Chat Enterprise също вече се поддържа в десктоп браузъра Chrome (използвайки последната актуализация на Stable Channel) за Windows, Mac и Linux. Поддръжката за други браузъри за настолни и мобилни устройства предстои.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !